Ontbreken van recaptcha v3 in RSForm joomla!

Datum aanpassing 2 oktober 2023 

RSForm

Als je websites met Joomla! bouwt en je gebruikt formulieren, dan is RSForm! een geschikte extensie hiervoor.

Met RSForm! voor Joomla! websites kun je formulieren maken en beheren voor verschillende doeleinden, zoals contactformulieren, aanmeldingsformulieren, bestellingen, enquêtes etc. Je kunt aangepaste formulieren maken, de visuele stijl aanpassen, voorwaardelijke logica toevoegen en beveiligingsfuncties implementeren om spam te voorkomen.

Het stelt je in staat om interactie te hebben met je websitebezoekers en gegevens van hen te verzamelen, zoals contactgegevens, feedback of bestellingen. RSForm! maakt het eenvoudig om formulieren aan je Joomla! website te koppelen en de ingediende gegevens te beheren.

Formulier anti-spam maken

Om de hoeveelheid spam tegen te gaan, kun je het beste een antispam beveiliging aan je formulier koppelen.

reCAPTCHA is zo’n beveiliging welke is ontwikkeld door Google om ongewenste activiteiten op websites te voorkomen, met name geautomatiseerde bots en spam. Het belangrijkste doel van reCAPTCHA is om te verifiëren dat de gebruiker van een website een echte persoon is en geen geautomatiseerd script of bot.

waar kun je de recaptcha vs 3 sleutels toevoegen?

1. Vaak heb je wel toegang tot ReCAPTCHA v2 in het RSForm! component. En als het meezit ook ReCAPTCH v3. Zie > component > RSForm! > configuratie > tabblad bovenaan.

 

 

2. Mocht het tabblad ReCAPTCHA v3 ontbreken, dan mis je waarschijnlijk de ReCAPTCHA v3 plugin van RSForm!. Je kunt dit checken in je plugin beheer: systeem > beheer plugins.

 

 

3. Deze ReCAPTCHA v3 plugin voor RSForm! kun je downloaden van de RSJoomla! website

4. Zorg dan ook dat je de sleutels (geheime sleutel en site sleutel) voor versie 3 hebt aangemaakt in je Google Search Console.

5. De keys voor ReCAPTCHA kun je plakken in de velden: site key en secret key.